Σπιτικό κέτσαπ! | Aspas_recipes

Σπιτικό κέτσαπ!

Τι πιο απλο και νόστιμο  από το να κάνει κάνεις το δικό του κέτσαπ.Χωρίς συντηρητικά ευκολο και γρήγορο!!!
 
Υλικά
   2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
   3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
   600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
   2 σκελίδες σκόρδο
   3/4 φλιτζανιού ξίδι
   3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
   2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
   1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
   1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
   1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
   1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι

Οδηγίες

Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζομαι για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Τη δια­τηρούμε στο ψυγείο.


πηγή mamapeinao.gr


 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!




0 comments