Εκμέκ νηστίσιμο!

ekmek-nistisimo

Εκμέκ με σιροπιαστό κανταΐφι στη βάση του και σε νηστίσιμη  εκδοχή  με μια υπέροχη νηστίσιμη κρέμα. 

Για  το Εκμέκ Νηστίσιμο θα χρειαστούμε :

Υλικά :

½ κιλό κανταΐφι
1 βιτάμ
1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (γάλα αμυγδάλου, φουντουκιού, σόγιας, καρύδας... ότι προτιμάται)
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτί φυτική κρέμα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

Σιρόπι:
5 ποτήρια νερό
5 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση :
Ξαίνουμε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κανταΐφι με το λιωμένο Bιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο.

Για την Κρέμα

Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο κανταΐφι.

Για την σαντιγί
Xτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα.

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με αμύγδαλο φιλέ.


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments