Τυροπιτάκια με ελαιόλαδο και μαγιά φανταστικά!

tyropitakia-me-magia

Ίσως από τα πιο νόστιμα και αφράτα τυροπιτάκια που διατηρούνται μαλακά και φρέσκα για μέρες!


Για τα τυροπιτάκια με ελαιόλαδο θα χρειαστούμε :


tyropitakia-me-magia2
Υλικά:
2 ποτήρια νερού χλιαρό γάλα
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο (ένα δάχτυλο λιγότερο)
2 αυγά (ένα κρόκο κρατάμε για το άλειμμα)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φακελ. μαγιά στιγμής
7,5 με 8 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
λίγο σουσάμι
1 κουταλάκι γιαούρτι
300 γρ. τυρί φέτα για γέμιση.



tyropitakia-me-ladi

 Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη εκτός από το αλεύρι.
Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κόβουμε τη φουσκωμένη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο, κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια, βάζουμε πάνω τριμμένο τυρί και τυλίγουμε σε ρολό, όπως τα κρουασάν.


tyropitakia-me-magia3
 
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν.
Σε φλιτζάνα χτυπάμε τον κρόκο αυγού με 1 κουταλάκι γιαούρτι και απλώνουμε πάνω τους με πινέλο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά
Καλή επιτυχία!

Η συνταγή και οι φωτο είναι του Πάτερ Αθανάσιου Τσομπανίδη 

Καλή επιτυχία!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments