Τυροπιτάκια εύκολα !

tyropitakia-efkola

Η ευκολότερη και πιο γρήγορη ζύμη με τυρί κρέμα για να φτιάξουμε ότι σνακ θέλουμε.
Για το κολατσιό των μικρών, για τον μπουφέ, τα γενέθλια. Δοκιμάστε την!!!

Υλικά για την ζύμη(30 τεμ.)

250 γρ. Βιτάμ soft (μαλακό)

200 γρ. τυρί κρέμα

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κ. γλυκού αλάτι

tyropitakia-efkola2

 Υλικά για την γέμιση

100 γρ. γκούντα τριμμένο

100 γρ. κίτρινο τυρι καπνιστό τριμμένο

100 γρ. φέτα τριμμένη

1 αβγό χτυπημένο

Λίγο γάλα για επάλειψη

Σουσάμι για πασπάλισμα


tyropitakia-efkola3
Οδηγίες

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη, βάζουμε και το εξάρτημα του μίξερ τον γάντζο, και ξεκινάμε το χτύπημα στην αρχή σε χαμηλή ταχύτητα να μην πεταχτεί το αλεύρι και κατόπιν αυξάνουμε την ταχύτητα.

 Στο λεπτό η ζύμη μας είναι έτοιμη, απαλή και βελούδινη.

tyropitakia-efkola4
  
Την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ωρίτσα.

Ετοιμάζουμε την γέμιση. Όλα τα τριμμένα τυριά σε μπολ, το χτυπημένο αυγό, τα μυρωδικά  και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
 
Αφαιρούμε την ζύμη από το ψυγείο, παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας, την πλάθουμε μπαλίτσα, την πατικώνουμε στον πάγκο μας με το χέρι.

tyropitakia-efkola5

Βάζουμε λίγη γέμιση διπλώνουμε και με πιρουνάκι πιέζουμε και κλείνουμε την γέμιση.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε διάφορα σχεδιάκια να ποικίλουν στις πιατέλες μας.

tyropitakia-efkola6

Τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου μας, τα αλείφουμε με την βοήθεια πινέλου με γάλα, πασπαλίζουμε με σουσαμάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας μέχρι να πάρουν ένα  χρυσοκίτρινο χρώμα.

tyropitakia-efkola7

 Τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα απολαμβάνουμε ζεστά ακόμα  και κρύα είναι φανταστικά.

tyropitakia-efkola8

tyropitakia-efkola9

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram




0 comments