Βάζα και κουτιά μπισκοτένια για φάγωμα!


Δεν θα χρειαστούμε κουπ-πατ  μπισκότων, μίξερ ή οποιοδήποτε άλλο ειδικό εξοπλισμό για αυτά τα πανέμορφα μπισκοτένια κουτάκια. Γεμίστε με καλούδια για ένα πρωτότυπο  σπιτικό δώρο! Συμβουλή: Τα  βάζα είναι ευκολότερο να γίνουν, επειδή δεν απαιτούν  κατασκευή! Αυτή η συνταγή κάνει είτε 2 κουτιά ή 2  βάζα. Παρακαλώ σημειώστε: Η συνταγή μελόψωμο που χρησιμοποιείται σε αυτήν την συνταγή είναι ειδικά για αυτήν τη συνταγή. Είναι ελαφρύτερη από τις περισσότερες μελόψωμο συνταγές (λιγότερο βούτυρο, μέλι αντί για μελάσα ή  σιρόπι), έτσι ώστε το βάζο δεν θα  γλιστρήσει κάτω από το δοχείο

Γίνονται  2 κουτιά ή 2 βάζα
Υλικά

50 γραμμάρια  ανάλατο βούτυρο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καστανή  ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2½ φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουταλάκι  γαρύφαλλο τριμμένο

Για τα  Κουτιά 
Σοκολάτας γάλακτος 1 φλιτζάνι

Γλάσο
1 ασπράδι
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

Διακόσμηση (Προαιρετικά)
Ασημένια Μπάλες

Εξοπλισμό που απαιτείται για τα  Βάζα
2 x κενά δοχεία 400g (π.χ. από κονσέρβα ντομάτες)


Οδηγίες
Για τα βάζα
Τοποθετήστε το βούτυρο, την μαύρη ζάχαρη και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε μέχρις ότου το βούτυρο λιώσει  και διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να έρθει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου. 

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Κοσκινίστε τα υπόλοιπα υλικά . Ρίξτε το αλεύρι  κατ' 'ευθείαν μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ζυμώσουμε μερικές φορές στο μπολ . (Ή τοποθετείστε  επάνω στην επιφάνεια εργασίας εάν το μπολ σας δεν είναι αρκετά μεγάλο).
Ανοίξτε  τη ζύμη τοποθετείστε σε ένα δίσκο, καλύψτε το με λαδόκολλα  και βάλτε το στο ψυγείο για 1 ½ ώρα. (Σημείωση 2)

Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο. Για ευκολία χειρισμού, κόψτε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη και ανοίξτε σε μακρόστενο φύλλο ανάμεσα σε  δύο κομμάτια λαδόκολλας .


Προετοιμασία και ψήσιμο Κουτιά
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C με μία σχάρα στο κέντρο του φούρνου
 και την άλλη σχάρα  άλλο ακριβώς από κάτω της.
Τοποθετείστε σε  2 ταψιά  λαδόκολλα .

Κόψτε 12 τετράγωνα από  τη ζύμη που είναι 8 εκατοστά x 8 cm  Τοποθετήστε στο ταψί.
Προαιρετικά: Κόψτε 2 x μικρά τετράγωνα για να χρησιμοποιηθούν  ως "λαβή" στο κέντρο του καπακιού.
Ψήστε για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν .το επάνω ταψί  θα πάρει περίπου 12 λεπτά, το δεύτερο ταψί  του δίσκου περίπου  στα 15 λεπτά (τοποθετείστε το στην πάνω σχάρα μόλις βγάλετε το πρώτο ταψί
Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτά  και στη συνέχεια αφαιρέστε .


Κατασκευάζοντας τα Κουτιά
Όταν τα μπσικότα  κρυώσουν , επιλέξτε 8 τετράγωνα αυτά θα  είναι τα τοιχώματα των κιβωτίων και τη γραμμή τους επάνω μπροστά σας με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω στον πάγκο (δηλαδή η πλευρά που ήταν στο ταψί).
Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κόψετε το κάτω μέρος και δεξιά από κάθε τετράγωνο (για να κάνει τα άκρα επίπεδη - ευκολότερο να κατασκευάσει).

Λιώστε τα κομμάτια σοκολάτας γάλακτος.
Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να βάλετε την  λιωμένη σοκολάτα στη δεξιά πλευρά . Κρατήστε ένα μπισκότο  όρθιο ώστε το κάτω άκρο να  είναι επίπεδο στην επιφάνεια εργασίας.
Πάρτε ένα άλλο τετράγωνο  και κρατήστε το όρθιο ώστε το κάτω άκρο να είναι στολισμένο στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετήστε την άκρη του ενος τετραγώνου στο άλλο  (δηλαδή η πλευρά που ήταν στο ταψί). Κρατήστε για 20 δευτερόλεπτα για να κολλήσει  η σοκολάτα.
Συνεχίστε μέχρι να έχουμε ένα τετράγωνο κουτί.
Κόψτε ακομα 2 τεράγωνα στο επιθυμητο μέγεθος για να κάνουμε την βάση κια το πάνω μέρος
Χρησιμοποιήστε το γλάσο  για να καλύψετε  τα άκρα και διακοσμήστε με μπαλάκια ασημένια.

Ετοιμάστε τα Βάζα
Τποθετείστε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πατήστε με το ανοικτό άκρο του δοχείου εντός της ζύμης για να κόψετε  2 γύρους. Αυτά θα είναι οι βάσεις.
Κόψτε 2 x λωρίδες χαρτί ψησίματος που είναι τουλάχιστον το ύψος του κουτιού και είναι αρκετά μακρύ ώστε να επικαλύπτονται όταν τυλίγετε το δοχείο. Βουτυρώστε  το χαρτί ψησίματος, στη συνέχεια, τυλίξτε γύρω από τα δοχεία.

Για την κοπή της ζύμης: Κόψτε ένα ορθογώνιο από χαρτί ψησίματος που είναι το ύψος του δοχείου και το μήκος για να τυλίξετε γύρω από το δοχείο με επικάλυψη

Τοποθετήστε το ορθογώνιο για την ζύμη και να χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι για να κοψετε το ορθογώνιο. Επαναλάβετε για να κάνετε δύο ορθογώνια.
Αφήνοντας τη ζύμη στο χαρτί ψησίματος ήταν ξεδιπλώσει επί, τοποθετήστε το δοχείο σε ένα άκρο της ζύμης και να κυλήσει επάνω σταθερά για να καλύψει το δοχείο.     Τυλίξτε γύρω από τα βάζα.  Αφαιρέστε την λαδόκολλα  κόψτε τυχόν περίσσεια ζύμη και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κολλήσει. Επαναλάβετε με το άλλο δοχείο. Τοποθετήστε τα δοχεία με την γραμμή ένωσης προς τα κάτω.

Μαζέψτε τα υπολείμματα της ζύμης και ανοίγουμε ξανά. Τοποθετήστε ένα δοχείο με τη ζύμη τυλιγμένη γύρω από αυτό σε όρθια θέση πάνω στη ζύμη και να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό μαχαίρι για να κόψετε γύρους. Επαναλάβετε για να κάνει 2 γύρους. Αυτά θα είναι τα καπάκια. Τοποθετήστε στο ταψί.



Πως ψήνουμε τα βάζα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C .

Βάλτε τη σχάρα του φούρνου στη μέση του φούρνου σας .
Αφαιρέστε το ταψί από το ψυγείο. Αν η ζύμη για τα δοχεία έχει κρεμάσει λίγο, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πιέσετε πάνω  στην κονσέρβα.

Γυρίστε τα δοχεία όρθια στο ταψί και τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο.

Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντας το ταψί προς τα μέσα .
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.

Αφού κρυώσει, τραβήξτε απαλά το δοχείο . Θα πρέπει να γλιστρήσει έξω αρκετά εύκολα, αν όχι, απλά στρίψτε ελαφρώς να χαλαρώσει στη συνέχεια, τραβήξτε προς τα έξω.

Τοποθετήστε τους  μικρούς κύκλους στη βάση του βάζου  Μπορεί να χρειάζεται κόψιμο  για να χωρέσει .
Η διακόσμηση είναι προαιρετική. Με μια κορδέλα, όλα δείχνουν καλύτερα Χρησιμοποιείστε γλάσο  κατά μήκος του κάτω, πάνω και χείλος με ασημένια μπάλες ζάχαρη.

Για το γλάσο
Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ για να χτυπήσετε το ασπράδι μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη άχνη. 

Φροντίστε να έχει ενσωματωθεί πριν από την προσθήκη τηε επόμενης κουταλιάς της σούπας.
Μεταφέρετε το γλάσο  σε ένα κορνέ με μύτη της επιλογής.

Χρησιμοποιήστε το για να διακοσμήσετε τα κουτιά και τα βάζα  όπως είναι επιθυμητό.

Για Δώρο
Γεμίστε με σπιτικά σοκολατάκια ή αγοράστε γλυκές  απολαύσεις της επιλογής σας 


ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ
1. Να έχετε υπομονή και να βεβαιωθείτε ότι το μείγμα του βουτύρου είναι σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου πριν από την προσθήκη στο αυγό. 

Πρώτον, εάν το μείγμα του βουτύρου είναι κατ 'ευθείαν από τη φωτιά και προσθέτετε το αυγό, θα καταλήξετε με αυγά στο μελόψωμο σας.
 
Δεύτερον, εάν το μείγμα του βουτύρου είναι ακόμη ζεστό κατά την ανάμιξη της ζύμης, η ζύμη θα  είναι πολύ κολλώδες και δύσκολο να την δουλέψετε.

2. Μην παραλείψετε να παγώσετε  την ζύμη! 

3. Θεωρώ ότι ο ευκολότερος τρόπος για να δουλέψουμε  αυτή τη ζύμη έχει ως εξής: Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω σε χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) και  χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να ανοίξετε την ζύμη  τόσο λεπτή όσο θέλετε. Η ζύμη είναι μαλακή - είναι εύκολο να γίνει αυτό. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλας  πάνω και ανοίγουμε στο επιθυμητό πάχος. 

4. Χρειάζεται η σχάρα του φούρνου να είναι σε ύψος έτσι όταν βάζετε το δίσκο μέσα, η κορυφή των βάζων να μην   αγγίζουν  την κορυφή του φούρνου.


πηγή και φώτο από εδώ recipetineats.


0 comments