Κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο !

Υπέροχα φιλετίνια κοτόπουλου με ξύδι βαλσαμικό ,βοτυράκι και μέλι! 
 
 Για 4 άτομα
Υλικά

2 μέτρια στήθος κοτόπουλου
¼ φλιτζάνι ξύδι μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3 κουταλιές της σούπας μέλι 



 Οδηγίες
Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε  σε έξι λωρίδες το καθένα.


 Τοποθετήστε τις λωρίδες σε ένα σακουλάκι - με ζιπ μαζί με ¼ φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι, μία σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο), 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Αναμείξτε τα υλικά στη σακούλα και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
 

Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε,  ζεστάνετε τη δεύτερη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί το λάδι, μαγειρέψτε τις λωρίδες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά). .


 Τοποθετήστε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε ένα καθαρό πιάτο.

 Χαμηλώστε  τη φωτιά   από μέτρια σε  χαμηλή και προσθέτουμε το βούτυρο και τις τελευταίες 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξύδι στο τηγάνι. 


 Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι να ανακατέψτε το μείγμα και να διαλύει ότι υπάρχει στον  πάτο του τηγανιού.  προσθέτουμε το μέλι, αυξάνουμε την  θερμότητα, και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει (περίπου πέντε λεπτά).
  
Μόλις δέσει η σάλτσα, αλατοπιπερώνετε . Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και ανακατέψτε  στη ζεστή σάλτσα βαλσάμικου. Σερβίρετε αμέσως.

 πηγή και φώτο από εδώ budgetbytes.

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments