Τούρτα -πίτσα Πεπερόνι!

Είναι πίτσα αλλά σε μορφή τούρτας ή κεικ! 
Ιδανική συνταγή για παιδικό πάρτυ γενεθλίων με σίγουρα εγγυημένη επιτυχία !

 χρόνο προετοιμασίας 40 λεπτά 
συνολικό χρόνο 1 ώρα και 10 λεπτά 
συστατικά 5 
μερίδες 6

Υλικά

ζύμη για πίτσα (συνταγή εδώ )
400 γρ σάλτσα για πίτσα
3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι φέτες πεπερόνι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, εάν θέλετε

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C. 
Τοποθετείστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αλείψτε με ελαιόλαδο.

Βήμα 2
Φτιάξτε την ζύμη και αφήστε να φουσκώσει . Όταν η ζύμη ειναι έτοιμη χωρίστε  στην μέση και ανοίξτε  2 μεγάλα φύλλα με τον πλάστη  . Από το ένα φύλλο όψτε 3 κύκλους και  τοποθετήστε στην λαδόκολλα . Ψήστε για 8 λεπτά. Αφαιρέστε από την λαδόκολλα.


Βήμα 3

Ανοίξτε και το δεύτερο φύλλο  ζύμης κόψτε  2 επιπλέον κύκλους από την μεγάλη πλευρά της ζύμης, αφήνοντας την αντίθετη πλευρά ανέγγιχτη. Τοποθετήστε τους 2 κύκλους σε ταψί και ψήστε για άλλα 8 λεπτά.

 Βήμα 4
Ντύστε την φόρμα σας με λαδόκολλα αφήνοντας να προεξέχει λαδόκολλα στο πάνω μέρος.
Τοποθετείστε το παραλληλόγραμο φύλλο ζύμης γύρω-γύρω στα πλαινά της φόρμας.

Βήμα 5
Τοποθετήστε προσεκτικά 1 ελαφρώς  ψημένη βάση πίτσας στην βάση της φόρμας. Απλώστε  σάλτσα ,καλύψτε  με φέτες πεπερόνι και πασπαλίζουμε με τυρί μοτσαρέλα . Επαναλάβετε για να κάνετε και τα 3  στρώματα. Για την κορυφή  τοποθετήστε τελευταία βάση  πάνω από το τυρί, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και βάζουμε τα  υπόλοιπα πεπερόνι στην κορυφή.

 Βήμα 6
Διπλώστε την προεξέχοντα ζύμη πέρα από την κορυφή της πίτσας για να κάνετε  ένα υπερυψωμένο χείλος κρούστα.

 Βήμα 7
Ψήστε 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι η ζύμη γύρω από το κέικ πίτσα να είναι ροδοψημένη . Αφαιρέστε την πίτσα από την φόρμα και αλείψτε  με το βούτυρο. Χρησιμοποιήστε το κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε φέτες, όπως θα κάνατε με ένα κέικ.



Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!


0 comments