Κολοκυθάκια και Λινγκουίνι!


Τα πρωτοδοκιμάσαμε σε ένα ελληνικό εστιατόριο κοντά στο Βερολίνο και ξετρελαθήκαμε με την γεύση που σε απογειώνει κυριολεκτικά! Με δισταγμό στην αρχή γιατί το κολοκύθι και  το σκόρδο δεν είναι και ότι καλύτερο στις προτιμήσεις μας σε ότι έχει να κάνει με μακαρονάδα! Και όμως ! Κάναμε λάθος!  Αν και η πρώτη μας δοκιμή έγινε πριν από 11 χρόνια ακόμα και τώρα αποτελεί μια από τις πιο ιδανικές μακαρονάδες ακόμα 
και για ένα γρήγορο γεύμα με φίλους! 

 
Υλικά
250 γρ λινγκουίνι μακαρόνια (ή ταλιατέλες) 

300 ml κρέμα γάλακτος
2 μικρά κολοκυθάκια 
2 σκελίδες σκόρδο
ρίγανη
μαύρο πιπέρι
φρέσκο ​​βασιλικό
ελαιόλαδο

Οδηγίες


Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα γεμάτη με νερό που έχετε προσθέσει αλάτι μέσα.
Ενώ περιμένετε για τα ζυμαρικά, κόψτε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος, και στη συνέχεια σε σχετικά λεπτές φέτες. Σοτάρετε τα σε ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και πρόσθεστε ψιλοκομμένο βασιλικό . Όταν είναι  σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε πατημένο το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό, για να συνδυάσούν  τα αρώματα. Στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα την κρέμα γάλακτος.

Προσθέστε τα ζυμαρικά (αλλά όχι πάρα πολύ καλά στραγγισμένα, θέλουμε  ένα μέρος του νερού που βράσανε  να μπει στο τηγάνι).

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments