Πως φτιάχνουμε calzone!

calzone

 Είναι  τα διάσημα ιταλικά calzone! Ατομικές πίτσες διπλωμένες στα δύο!  Είναι νόστιμα!  Είναι γρήγορα! Είναι απολαυστικά! Ας δούμε λοιπόν πως γίνονται...
 
Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτσα 

calzone1

Για τα #calzone θα χρειαστούμε :

Υλικά για τη ζύμη

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για πίτσα 00

5 γραμμάρια  ξηρή μαγιά 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

325 ml νερό χλιαρό 

calzone2

Οδηγίες

Ανακατεύουμε  τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αλεύρι. Αφήνουμε  την μαγιά να αφρίσει. 

calzone3

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την  μαγιά  και  ζυμώνουμε με χλιαρό νερό για να έχουμε μια  μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε  και αφήνουμε για  1-2 ώρες σε ζεστό μέρος .

Το Calzone είναι πραγματικά μια  διπλωμένη πίτσα. 

calzone4

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6  μπάλες αφήνουμε τη ζύμη λίγο να  ξεκουραστεί , και στη συνέχεια κάθε μπάλα την ανοίγουμε σε ένα κύκλο. 

calzone5 calzone6

Αλείφουμε  με σάλτσα ντομάτας   και βάζουμε  τη γέμιση της επιλογής μας. Διπλώνουμε στη μέση και κλείνουμε καλά  στις άκρες. 

calzone8

calzone9

Αλείφουμε με  πινέλο λίγο ελαιόλαδο και   πασπαλίζουμε  αν θέλουμε με  τριμμένο τυρί.

calzone10 

calzone11

Ψήνουμε  στους 220 C  βαθμούς  στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά. Σερβίρουμε  αμέσως.

calzone12

calzone13

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments