Λουκουμάδες Ποντιακοί!!!

loukoumades-pontiakoi


Υλικά  

2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

200 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό

7,5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

22ml ελαιόλαδο

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
Για το γαρνίσρισμα
Μέλι
Για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο

Οδηγίες
Σε μεγάλο µπολ βάλτε τα αυγά, τη ζάχαρη και το γιαούρτι και χτυπήστε µε αυγοδάρτη ώστε να έχετε ένα ομοιογενές µμείγμα. Μετά ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι (κοσκινισμένο) και το µπέικιν πάουντερ. Αλείψτε τα χέρια σας µε ελαιόλαδο και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια  εύπλαστη ζύμη. 

Στην επιφάνεια εργασίας ρίξτε λίγο αλεύρι και µε τον πλάστη ανοίξτε σε φύλλο περίπου 2 εκ. Κόψτε τη ζύμη σε ρόμβους, ανοίγοντας στο κέντρο τους µια τρυπούλα. Περάστε τις δύο απέναντι άκρες του ρόμβου μέσα από την τρυπούλα.

Βάλτε ελαιόλαδο σε  μεσαία κατσαρόλα και αφήστε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια   φωτιά. Ρίξτε λίγους λίγους τους ποντιακούς λουκουμάδες και τηγανίστε, γυρνώντας τους τακτικά μέχρι  να ροδίσουν. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα µε τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τους σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε τα πισία ζεστά, περιχύνοντάς τα µε μέλι.

 πηγή  glykamystika.gr

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments