Ορεκτικό με γαλοπούλα και πέστο !!



Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Φέτες γαλοπούλας  
τυρί της αρεσκείας σας
Πέστο
ντοματίνια
Φρέσκα φύλλα βασιλικού ( προαιρετικά)

οδηγίες :
1 . ) Ξεπαγώστε τα φύλλα σφολιάτας , σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( αυτό διαρκεί περίπου 45 λεπτά) .


 2 . ) Ξετυλίξτε το φύλλο σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας , τότε χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσα, κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 36 μικρά τετράγωνα ( εικονίζεται παρακάτω ) .


 3 . ) Ψήστε τα μικρά τετράγωνα σε ένα φύλλο ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* C για 12-14 λεπτά .


 4 . ) Όταν ψηθούν και κρυώσουν κόψτε κάθε τετράγωνο ανοιχτό ( οριζόντια ) για να δημιουργήσετε ένα επάνω και το κάτω κομμάτι "ψωμί" σαν ένα μίνι σάντουιτς .


 5 . ) Απλώστε ένα στρώμα  πέστο βασιλικού επάνω στην μια πλευρά του σάντουιτς , στη συνέχεια, προσθέστε μια φέτα γαλοπούλα και μια φέτα τυρί (εγώ χρησιμοποίησα προβολόνε ) . 


 6 . ) Τέλος τοποθετείστε στα  μίνι σάντουιτς  ένα μικρό φύλλο από φρέσκο
​​βασιλικό και μισό ντοματίνι και προσθέστε μια οδοντογλυφίδα για να τα κρατήσει όλα μαζί .


Συμβουλές

Να είστε βέβαιοι ότι  ακολουθείτε τις οδηγίες της σφολιάτας έτσι ώστε να ξεπαγώσουν σωστά τα φύλλα πριν από τη χρήση ( αυτό διαρκεί περίπου 45 λεπτά) .

Για να εξοικονομήσετε χρόνο πριν το σερβίρισμα , μπορείτε να τα ψήσετε αρκετές ώρες ( ή μέχρι 1 ημέρα ) πριν από την πραγματοποίηση των μίνι σάντουιτς .

Στη θέση του φρέσκου  φύλλου  βασιλικού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια μικρή φέτα αγγουριού μαζί με την ντομάτα, στην κορυφή του σάντουιτς. 


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 






0 comments