Μελομακάρονα φανταστικά!

melomakarona

Πεντανόστιμα μελομακάρονα μόνο με αλεύρι. Τραγάνα και σιροπιασμένα τόσο όσο χρειάζεται να είναι μελωμένα  σε κάθε μπουκιά.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για μελομακάρονα 

melomakarona-special

Για τα μελομακάρονα θα χρειαστούμε :

Υλικά
 
150 γραμμάρια χυμός πορτοκάλι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

200 ml ελαιόλαδο

300 γραμμάρια ηλιέλαιο ή σπορέλαιο

200 γραμμάρια ζάχαρη 

ξύσμα 2 πορτοκαλιών

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 

1 σφηνάκι κονιάκ 20 ml 

825 -850 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν 
--------------------------------
Ακόμα

150 γραμμάρια καρύδια τριμμένα 

melomakarona-special2

Για το σιρόπι :

350 γραμμάρια  μέλι

350 γραμμάρια  ζάχαρη

350 γραμμάρια νερό

1 ξυλάκι κανέλα

3-4 ολόκληρα γαρίφαλα

1 φλούδα πορτοκαλιού

Σταγόνες χυμό λεμονιού 

melomakarona-special3

Προετοιμασία :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Βάζουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε  σε ένα μπολ.

melomakarona-special4

Προσθέτουμε  το λάδι με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αναμιχθούν  και να διαλυθεί κάπως η ζάχαρη . Σε ένα ξεχωριστό μπολ , κοσκινίζουμε  το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε  το κονιάκ , την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού  και ανακατεύουμε καλά .

melomakarona-special5

Σιγά-σιγά ρίχνουμε  το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια μας μέχρις ότου το μίγμα σχηματίζει μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια . Μόλις το αλεύρι  ενσωματωθεί πλήρως σταματάμε  το ζύμωμα.

Για να φτιάξουμε τα μελομακάρονα  παίρνουμε κομμάτια ζύμης 25 γραμμαρίων ή  μέγεθος ενός καρυδιού . 

melomakarona-special6

Δίνουμε σχήμα στα μελομακαρονά μας και πιέζουμε κάθε ένα από αυτά στην χοντρή πλευρά του τρίφτη .

melomakarona-special7

Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160- βαθμούς για 20-25  λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά . ( Τα μελομακάρονα θα σκουραίνουν όταν τα βάλουμε  στο σιρόπι . )

melomakarona-special8

Ενώ τα μπισκότα ψήνονται , ετοιμάζουμε το σιρόπι .

Σε μια κατσαρόλα , ανακατεύουμε  το μέλι , τη ζάχαρη , το νερό , την κανέλα , το γαρύφαλλο και το ξύσμα  . Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό χαμηλώνουμε στη συνέχεια τη φωτιά και σιγοβράζουμε   για περίπου 5  .λεπτά. Αφαιρούμε την κανέλα , το γαρύφαλλο και το ξύσμα  και ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού .

Τοποθετούμε  τα κοπανισμένα καρύδια σε ένα ρηχό πιάτο .

melomakarona-special9

Σιροπιάζουμε τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι βάζοντας τα  να επιπλέουν στο σιρόπι.

melomakarona-special10

 Αφήνουμε τα μελομακάρονα  να απορροφήσουν  το σιρόπι και από τις δυο  πλευρές .

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή μικρή σπάτουλα , τα αφαιρούμε τα  από το σιρόπι και τα τοποθετούμε  σε μία σχάρα.

melomakarona-special11

Πασπαλίζουμε με κοπανισμένα καρύδια ( το σιρόπι θα τα βοηθήσει να σταθούν )  τα βάζουμε σε καραμελόχαρτα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα .

melomakarona-special12

melomakarona-special13

melomakarona-special14

Πασπαλίζουμε αν θέλουμε ελαφρά με κανέλα .

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments